Nailspo - Roses

 
Bildkälla.

Nailspo - Daisy

 
Bildkälla.

Headache

 
Fy, min eftermiddag har verkligen inte varit kul. Jag har i och för sig hängt ute på balkongen med en bok en stund, och det kan man ju inte klaga på, men förövrigt har den varit sådär. Jag har haft mördande huvudvärk, och ingenting har hjälpt. Så förutom att läsa så har jag mest legat i sängen och kollat på Sveriges version av Ex on the beach och druckit vatten. Jag ska alldeles strax bädda ner mig, imon väntar en tidig, men kort, skoldag och därefter häng med Emelie. Mys!
 

Frukost på altanen är kärlek

 
Jag har haft en helt grym helg! Jag har inte gjort någonting alls, och det har varit så avkopplande. Lyckligtvis är det ganska lugnt i skolan just nu, så jag kunde slappna av utan att få ångest över att inte plugga. Jag ska dock sätta mig med några små uppgifter ikväll, men de är väldigt simpla och går förhoppningsvis väldigt fort. 
    Det har varit så underbart väder den här helgen att jag kunnat äta frukost ute på altanen för första gången för i år. Då är det verkligen vår på riktigt. Förutom att äta god mat har jag den här helgen börjat läsa om Harry Potter och Halvblodsprinsen på engelska, målat min naglar, varit ute med kaninerna vilket nästan ledde till att Athena rymde då hon lyckades sprattla sig ur sitt sele, sett nya Cinderella-filmen (så bra, jag älskade den!) och äntligen tagit tag i dammsugning av mitt rum efter mammas tjat de senaste tre gångerna jag varit här. Jag var nästan helt klar, och hade bara den katastrofala ryamattan att ge mig på, när dammsugaren la av utan anledning. Hm..... Hur som helst, så ska jag nu påbörja packandet till pappa, ta en dusch och sedan slänga i mig lite lunch innan jag ska ge mig ut med bilen för att övningsköra hem till pappa med mamma. Hoppas ni får en fin söndag! 

Viva la Diva - #60

 
Hyfsat lättlackat och behöver två lager för bäst resultat. Superfin mörklila som drar åt blått, med smått glitter i blått och rosa. 

En nästintill perfekt fredag

 
Min fredag har verkligen varit på topp. Till en början så hade vi filmvisning på Filmstaden Bergakungen av vår gymnasiearbetesfilm i morse, tillsammans med resten av filmklassen såklart! Det var verkligen så roligt, och en fantastisk upplevelse att få se vår sista film på storskärm!  På översta bilden kan ni se en liten skymt av den, och här kan ni se hela filmen om ni skulle vara sugna.
    Efter att vi slutat strax efter elva lunchade jag med klassisarna och satt i skolan en stund med Emelie innan jag åkte hem och hängde ute på altanen i solen en stund. Det var lite klurigt väder och blåste otroligt mycket, men det var skönt ändå. Jag har även storstädat ute hos kaninerna samt lagat tacos till middag, och har nu krupit ihop i soffan framför teven. Här ska jag ligga resten av kvällen, och det ska bli så skönt! Vad gör ni ikväll? 

Nailspo - Watermelon

 
Bildkälla.

Att stressa in i det sista

Jo tack, jag överlevde! Mitt nästsista nationella prov någonsin. Det känns jäkligt gött faktiskt. Det blev antagligen inte det bästa jag skrivit, men jag fick ihop tillräckligt med ord och lyckades förhoppningsvis med min slutsats, trots att jag stressade mig genom den. Första sittningen gick superlångsamt och jag tyckte att jag hade ordning på mina tankar samt små anteckningar, men de sista två timmarna gick så himla fort att jag verkligen stresskrev hela sista timman och ville helst av allt gråta lite för att jag inte kände mig nöjd. Det finns dock ingenting jag kan göra åt det nu, får tänka att jag gjorde mitt bästa och sedan lämna det bakom mig. 
 
Sedan jag ångestfylld lämnade klassrummet för ungefär en timme sedan har jag hängt nere i skolans källarvåning, eller shacksalen som den kallas, och kollat ikapp youtubevideos och bloggar. Alldeles strax ska jag åka iväg till körskolan då jag sent igårkväll upptäckte att jag har en lektion inbokad. Hade helst sluppit den på grund av provet, men det var alldeles för sent att avboka den så det är bara att bita i det sura äpplet och släpa sig dit. Har även handbollsträning ikväll, så om jag känner mig själv rätt kommer jag vara helt utmattad av känslor och annat när jag väl kommer hem ikväll och antagligen slockna direkt. Puss på er! 

Sweats

 
Under min lilla shoppingrunda för ett par helger sedan tog jag en sväng förbi Monki som lyckligtvis hade rea. Jag har varit så otroligt sugen på ett par svarta lite finare "mysbyxor", i brist på bättre ord. Efter att ha provat sisådär sex olika par valde jag de här, som är i ett lite stelare material med lite struktur. Kanske inte världens mest smickrande modell egentligen, men jag gillar verkligen den här typen av byxor och bär mina i leopardmönster lite för ofta. Nu har jag ett par till att variera mellan, och som pricken över i fick jag dem för 90:- tack vare rean plus mecenatkort. Mmm, älskar! 

PM

 
Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var segt att vara tillbaka i skolan idag. Dessutom efter mitt sista lov. Och tyvärr blev det inte roligare då jag varit lite slarvig med pluggandet under lovet, samt fick huvudvärk under dagen. Dock blev det lite bättre då vi hade visning av våra gymnasiearbeten i filmklassen idag, det var otroligt roligt att se och diskutera alla filmer. Nu på fredag kommer vi ha stor visning av dem igen på SF Bergakungen för skolan samt skådespelarna, så det ska bli kul! 
   Nu måste jag tyvärr sätta mig och lusläsa häftet inför morgondagens nationella prov i svenska. Jag är supernervig och känner mig långt ifrån redo, så ska anteckna så mycket som möjligt samt försöka sätta mig in i den fantastiska konsten att skriva ett bra PM. Hmm, önska mig lycka till.. 

Sorgligt farväl till trogna tjänare

 
Fick ett ryck imorse när jag inte kunde få igen väskan jag har mina nagellack i, och bestämde mig för att rensa och slänga alla som går att använda längre. Hatar verkligen att slänga skönhetsprodukter och smink. Tänker alltid att det säkert går att få ut lite till eller att man kanske kan använda det till något annat. Just nagellack är svårt att rädda dock. Så nu fick ett helt gäng lämna mig. 
   Sorgligt nog får jag nästan seperationsångest när de står på skrivbordet på andra sidan från de som klarade testet, så jag måste alltid kasta dem så fort jag kan så att jag kan lämna det bakom mig. Då känns det ganska skönt. Som en nystart. Plus att då kan man med gott samvete köpa nya lack. Och det gillar man ju. 

Shopping är lycka

 
China Glaze Nail Laquer #023 White on White / #202 Innocence 69:-/st | Mavala Super Base 49:- | Seche Vite Dry Fast Top Coat 129:-
Ögonbrynspenna 29:50:- | Mask of Magnaminty 169:-
 
I söndags tog jag en liten runda på stan. Jag saknade nämligen ett par nagelnödvändigheter samt behövde en ny ögonbrynspenna. Jag tycker verkligen om att strosa runt solo i stan, och föredrar att gå ensam om jag ska handla något då jag kan gå runt i min egen takt samt återvända till olika butiker som jag redan varit i. 
   Hur som helst så passade jag på att använda upp några presentkort för att köpa några lack i basfärger, ett baslack, mitt absoluta favoritöverlack från Seche Vite samt en ögonbrynspenna. Både pennan och lacken från China Glaze är från H&M, medan över- och underlacket är köpta på Åhléns. Jag tog även en sväng förbi Lush och köpte en av deras färska ansiktsmasker som ska vara bra för hy med finnar. Jag fick även med mig ett par byxor från Monki, men de får ni se lite senare..

Nailspo - Pastel flowers

 
Källa. 

Några centimeter fick ryka

 
Jag har varit så otroligt trött på mitt hår så länge då det varit hemskt slitet alldeles för länge, och idag fick det vara nog. Kökssaxen åkte fram och några centimeter blev avklippta. Dock blev inte alla slitna toppar bortklippta och det är långt ifrån perfekt då jag inte är utbildad frisör, men det får duga ett tag. Jag är nöjd trots allt för det känns otroligt mycket fräschare. Men hur som helst så blir det förhoppningsvis ett besök hos frisören innan jag går på bal och tar studenten.. 

Lacket i ägget

 
En lite närmare kik på lacket jag fick i årets påskägg har ni här. Ett sockerglitterlack kanske man kan kalla det. Småsmå glitterflakes i ljust rosa som ger ett superfint shimmer över vilket lack som helst. Fick förresten reda på att det var min styvpappa som valt ut det, aningen förvånande faktiskt! 
  Det är alltså från Maybelline New York och är i färgen #46 Sugar Crystals. 

Bra dag

 
Min dag har varit så otroligt skön. Förutom det faktum att jag vaknade upp helt utvilad då jag somnade strax efter elva igår så har jag varit i stan en sväng och shoppat lite. Fick med mig några nagellack, ett par byxor och en ansiktsmask från Lush som jag är så nyfiken på. Visar mer av detta senare i veckan! 
   Nu väntar middag med familjen och min storebror som kommit förbi en stund. Hoppas ni får en fin kväll!  

Blev sisådär sju år igen

 
Efter frukost imorse blev jag meddelad att det fanns ett påskägg till mig gömt någonstans i huset. Helt plötsligt blev jag ungefär sju år gammal igen och påbörjade jakten. Dock försvann nöjet efter sisådär två minuter och jag fick hjälp av lillebror som hittat mitt ägg en stund tidigare. Det var fyllt med massa gott godis och ett nagellack - mamma känner mig bra! 
   Resten av dagen har jag spenderat med att njuta av pyssel, serietittande och godisätande. Måste tipsa om de rosa Lindt-kulorna, så goda! Vit choklad med hallon. De är helt underbara!  

Easter nails

Nude H&M | Metallic Brown H&M | #1003 Shocking Pink China Glaze | #603 Tip White IsaDora | #01 Lirio Sensinity | Need Sunglasses? O.P.I | Stop Sign H&M | #NP08 Nordic Cap of Sweden | #39 Viva la Diva | #282 Paris Memories | Beauty Bandit H&M | #16 Rosas Sensinity 
 
*länkarna leder till mina swatches av lacken*
 
Årets påsknaglar satt jag och pysslade ihop igår. De blev prydda med ägg, harar, en fjäder och kycklingar i mängder. Jag tycker att de blev supersöta, och dessutom var de lagom svåra att måla. 
   Glad påsk på er, hoppas ni får en fin helg! ♥

Easter break

 
Jag har haft ett par fullspäckade dagar nu i veckan. Både igår och i tisdags har vi filmat konserter som skolans musikelever hållt i på Brewhouse. Förutom det plus vanliga skolschemat var jag även förbi på UF-mässan i tisdags. Träffade flera gamla kompisar som jag inte träffat på länge, som jag hängde med i nästan tre timmar innan vi riggade upp filmutrustningen. Jag har varit helt slut efter båda filmningarna, men det har varit otroligt kul. Skulle ni vilja se så finns de på skolans youtubekanal här
   Förövrigt är jag nyss hemkommen från skolans sista dag innan ett efterlängtat påsklov. Har precis smällt i mig lite mellanmål och ska nu ta och fräscha upp mig lite innan jag ska iväg och hjälpa mamma i butiken. Resten av dagen blir nog lugn, ska kika på lite film och mysa. Det ska bli så skönt! Har längtat så efter lite ledighet!

Nailspo - Easter

 
Källa.