Fredagsplugg

Arkivbild. Hej kvalité.
 
Idag släpar jag runt hemma i myskläder och borde ha tagit tag i pluggandet sedan länge. Istället har jag sovit till elva, ätit frukost, försökt (och misslyckats) lösa sudokun i GP, läst bloggar, spelat gitarr och gråtit en skvätt för att jag inte klarar ta ackordet Bm. Sen har jag faktiskt gjort lite nytta i form av uppackning av väska samt städning av rummet och vikning av tvätt. 
NU SKA jag ta tag i matteplugg. Därefter väntar en uppgift om feminism och ekologism. I kväll tänkte jag kika på film och måla naglarna, standardmys. 
 
Vad gör ni idag? ♥

Helt okej torsdag

Jag tycker om min fjärrutlösare, vadå då?
 
Ja, jag har överlevt ännu en skolvecka och nu är det bara en kvar till ett efterlängtat lov. Idag har jag utstått en svettig idrottslektion, filmredigering som slutade med att flera filmklipp mystiskt försvunnit från Final Cut och datorn och sedan en jobbig gruppuppgift i matematik om ekvationssystem. Nu har jag landat hemma och precis smällt i mig en jätteportion spagetti med köttfärssås som jag svängde ihop igår. I kväll väntar match. Pepp!
 
Vad har ni gjort idag? ♥

Colorful claws

pink H&M / #311 Depend / #39 Viva la Diva / SPA12 black Kiss Nail Art / matte top coat H&M
 
Mina allra senaste skapelser, färgglada leopardnaglar. Har varit så sugen på att göra leomönster igen efter dem jag gjorde i höstas. De här blev lite roligare och lite bättre genomförda, och jag är supernöjd med färgkombon. Kanske för att jag älskar mintgrönt tillsammans med lite mörkare rosa? 
 
Vad tycker ni? ♥

Remake - Dotty Blue

då - #377 BeYu / vit okänd
nu - #684 dazzling acqua IsaDora / #603 tip white IsaDora 
 
Fick för mig att göra en remake på en av mina första nagelstylingar efter att en bloggerska jag följer gjort samma sak. Jag har dock rensat bort mina allra tidigaste stylingar på bloggen, så därför sökte jag genom bilderna på datorn och fann bilden ovan och första tanken var "Challenge accepted"
 
Resultatet blev faktiskt väldigt bra. Jag är otroligt glad att jag utvecklats så mycket jag gjort, både inom lackandet och fotandet (som uppenbarligen inte var så bra)
Främsta skillnaden är formen på naglarna. Nu föredrar jag lite mer fyrkantiga, jämfört med mina väldigt runda naglar då. Sedan får vi inte glömma själva lackningen, som då var väldigt ojämn och skakig. Nu är det lite jämnare, trots att jag nu glömt bort att ta bort det som hamnat utanför nageln..
 
Vad tycker ni? Gillar ni sådana här inlägg? ♥

Fjärrutlösaren

 
Woho, i förrgår var jag äntligen och hämtade ut min fjärrutlösare som jag skulle fått i julklapp. Den låg och väntade på mig på Japan Photo och nu är den min. Den har redan använts flitigt, och är numera min bästis. ♥

Hårkaos

Idag myser jag i nya favorittröjan från Stadium. Har haft mössa på mig hela dagen, därav det där halvt slickade, halvt rufsiga som hänger runt huvudet. 
 
Lång, men ändå helt okej skoldag. Det kändes som att provet gick bra förresten, så det är bara att hålla tummarna. 
Hungrig som en varg kom jag hem och tillsammans med pappa svängde vi ihop supermumsiga kycklingburgare och nu är jag otroligt mätt och undrar lite ifall jag ska kunna rulla till handbollsträningen istället för att åka buss. Det blir träning tillsammans med damerna idag, hoppas på en riktigt rolig träning. Därefter blir det en dusch och lite engelskaplugg. Vad har ni gjort idag? ♥

Recension - Nail Art Quick Dry Spray

 
Efter ett x antal test med sprayen jag fick i julklapp så är jag faktiskt positiv. Jag var väldigt tveksam till en början, det kändes nämligen alldeles för bra för att vara sant. 
 
Sprayen innehåller ingredienser som gör att lösningsmedlet i lacket att avdunsta snabbare vilket förkortar torktiden. Och det tycker jag faktiskt att den gör. Jag som ofta använder flera lager lack uppskattar verkligen allt som kortar ner tiden jag måste vänta. Den sprayas från ca 10 centimeters avstånd och kan användas mellan lagren eller som en sista finish efter översta lagret. 
 
För tillfället används sprayen flitigt av mig, som sagt uppskattar jag när torktiden blir reducerad. Det gör verkligen mycket, och jag tycker att den håller vad den lovar, nämligen halverar torktiden. 
 
Tyvärr tar den slut alldeles för fort, möjligtvis på grund av att jag faktiskt använder såpass många lager lack, så 79:- kronor känns lite saftigt. 
 
Finns här

Mindre bra måndag

Jag idag, i tröja från New Yorker. 
 
Vaknade upp till en smärre snöstorm utanför fönstret och två sms som undrade var sjutton jag var någonstans. Hmm, det är alltid lika skönt att börja veckan med att försova sig. Det var bara att skynda på sig första bästa plagg och kladda på en sminkbas samt äta lite frukost så att jag hann åtminstone till sista lektionen. 
 
Efter skolan följde jag med Emelie in till la stada för att hämta ut min fjärrutlösare till kameran som äntligen blivit levererad samt vara smakråd då Emelie behövde nya löpskor. Nu har jag varit hemma ett tag och ska spendera hela kvällen med samhällsplugg då jag helt glömt bort att jag har prov i morgon. Hoppas att ni har börjat veckan på ett bättre sätt än mig.. ♥

Söndag

Arkivbild. 
 
Jag sitter i detta nu och mumsar i mig resterna av gårdagens middag, min specialitet kycklingenchiladas. Erik lämnade mig för ett par timmar sedan efter en superseg och mysig helg, men jag har precis fått sällskap igen då pappa och hans sambo kommit hem från sin skidresa. 
 
Resten av dagen ska spenderas med lite plugg och i kväll blir det film och nagelpyssel. Jag ska även fixa filmrecensionen av The Hobbit - The Desolution of Smaug som jag lovat er. 

Fredag

Tagen med Canon PowerShot SX270 HS
 
Och så var det äntligen fredag igen, och därmed har min tredagarshelg börjat. Vaknade upp efter en välbehövlig tiotimmarssömn med härlig träningsvärk efter handbollsträningen igårkväll och började dagen med en god frukost. 
 
Jag ska ta tag i lite städning av rummet samt packning nu, för så fort mamma vaknar upp (hon jobbar natt) kör hon mig till pappa. Jag får en helg helt för mig själv då han och hans sambo är iväg och åker skidor över helgen, och det ska jag utnyttja till fullo med massor av god mat, musik på hög volym och massa mys med Erik som bosätter sig hos mig. Vad gör ni i helgen? ♥

@ Frölunda Torg

tischa 250:- / BH 129:-
 
Det är möjligt att jag köpte min dyraste t-shirt i fredags. Jag och Emelie var inne på Design Only, en affär jag inte så jätteofta besöker, och där, på reastången, hängde den här superfina tischan och jag blev helt förälskad. Den är verkligen superskön och jag älskar trycket. Så trots att det är lite över vad jag brukar betala för t-shirtar så fick den följa med hem och flytta in i min garderob tillsammans med en ljus variant av min favoritbh från H&M.  
 
Vad tycker ni? ♥

Måndag

 tisha - Design Only // jeans - Cubus // halsband - Ur & Penn // örhängen - Glitter
 
I dag har jag dansat omkring i det ovan, i ny tröja från Design Only. Tänkte visa den närmare i morgon. För övrigt ska kvällen spenderas med näsan i böcker och framför datorskärmen i hopp om att få undan lite plugg. Det är matematik samt engelska som står allra främst på schemat. 
Jag är dessutom i behov av en varm dusch så innan jag dyker ner bland lakanen i kväll ska det hinnas med. Vad gör ni i dag? ♥

Söndag

Njaa, roligare än så blir inte min söndag. Planerna är att plugga matte, engelska samt samhäll, och jag hoppas verkligen att jag är produktiv i dag så att min kväll kan spenderas med lite One Tree Hill och nagelfix då jag inte hann igårkväll. Vad gör ni i dag? 

P3 Guld

Jag har ju helt glömt bort att P3 Guldgalan var i kväll, men istället för film blir det underhållningen. Men om jag känner mig själv så hinner jag med en film också innan jag slocknar för natten. 
 
Förresten, bilden ovan är tagen med mina föräldrars nya kamera, en Canon PowerShot SX270 HS, som jag blev ombedd att recensera lite grann då jag antagligen är den mest tekniska och fotointresserade i vår familj. Den verkar faktiskt riktigt bra, och jag ÄLSKAR att den har FishEye-effekt samt kan filma för det innebär att jag kan uttnytja den till framtida blogginlägg. 

Älskade helg

 
Den här helgen har börjat bättre än bra. Gårdagen spenderades på Frölunda Torg för lite lunch på Jensen's och shopping tillsammans med Emelie och kvällen blev fylld av lite partaj hemma hos min fina parallellkompis Nadja som firade hela arton år. Natten spenderades hos Erik och morgonen blev riktigt bra, med tevetittande i sängen och amerikanska pannkakor med glass till frukost. 
 
Jag hamnade hemma hos mamma hyfsat tidigt i eftermiddags och har sedan dess hunnit läsa lite samt påbörja lite av allt plugg som ska göras. Just nu står svenska på schemat och därefter lite samhällskommunikation innan jag ska slappna av med en film och lite nagelpyssel. Vad gör ni i kväll? 

Black N' Gold

nr 652 gold sparkles IsaDora / nr 673 Maybelline New York / matte top coat H&M / stickers Kiss Nail Art
 
Min allra senaste nagelstyling gick i guld och svart. Enkelt och fint. Gillar ni? 

Onsdag

 
Onsdag och helt okej skoldag med film och svenska på schemat, och därefter blir det lite plugg samt matlagning innan en match i kväll. Vi möter samma lag som i lördags då serien nu vänder, och jag hoppas bara att det går lite bättre än sist. 
 
Vad gör ni i dag? ♥

De sista julklapparna

 
I går, när Emelie, Lisa och jag skulle ha vår lilla minijul, bestämde vi oss äntligen för att prova caféet precis vid skolan som vi kollat in sedan skolstarten i ettan, och som vi varje gång vi gått förbi sagt att vi måste fika på. Och det blev riktigt lyckat. Det var supermysigt, och kladdkakan jag tog var supermumsig och perfekt kladdig. Nästa stammisställe? 
 
Vi bytte som sagt julklappar och ovan ser ni vad jag fick. Nagelprylarna plus mobilklisterskalet är klapparna från Lisa och Emelie gav mig presentkortet, och det kommer självklart användas till nagellack om jag känner mig själv rätt. Jag är verkligen supernöjd, och det verkar tjejerna vara också så det blev superlyckat.  ♥

Ny vecka

Jag idag, i nya tröjan från Stadium. 
 
Måndagkväll och jag har precis smällt i mig lite middag i form av helgens rester och ska alldeles strax upp till årets första scoutmöte. Därefter ska jag sätta mig och halvt om halvt stressplugga lite samhällskunskap. 
 
Dagen har bjudit på tidig skoldag och lite fika med Emelie och Lisa. Vi passade på att byta julklappar, äntligen. Tanken var att vi skulle haft en liten mini-julafton under lovet, men vi fick aldrig tummen ur. Jag blev hur som helst nöjd med mina klappar, visar er i morgon! ♥

Lördag

Suddig bild från en liten testphotoshot förra veckan.
 
Hur mycket plugg tror ni jag fick gjort i går? Nja, inte så mycket helt ärligt.. I stället hämtade jag äntligen in lådan med mina böcker från garaget och ställde in dem i bokhyllan på mitt rum plus tittade på flera avsnitt av One Tree Hill
 
I dag väntar första handbollsmatchen för i år, och just nu känns det lite nervöst då vi endast tränat en gång än men det blir förhoppningsvis bra. Sen får vi se vad resten av dagen kommer med.. Vad gör ni i dag? ♥

Försöker posa lite grann

 
Jag är så glad att jag har mina lediga fredagar även denna termin, jag har blivit så bortskämd med dem. Det var verkligen en lagom början på terminen med två dagar och i dag passade jag på att sova ut lite.
 
Än så länge har jag inte hunnit med så mycket, bara fått i mig lite frukost och kikat på teve. Under dagen hade jag tänkt hinna med en komplettering av en svenskauppgift och kolla på Bram Stokers Dracula igen för att hitta bra delar till min analys av filmen. I kväll blir det hemmakväll. Pappa och Anna har precis kommit hem från en resa till Kanarieöarna och jag vill umgås lite samt vila upp mig lite inför första handbollsmatchen för i år i morgon. 
 
Vad gör ni idag? ♥

Shopping från mellandagsrean - Be Happy

19:- Åhléns
 
Jag köpte förvånadsvärt få nagellack på mellandagsrean, två stycken om jag minns rätt. Det ovan är det ena, köpt på Åhléns för endast nitton kronor. Det är ett nudefärgat lack som är ganska tunt. Jag har hitills endast använt det som underlack, men det är väldigt lätt att lacka med. 

Torsdag

Jag för ett par dagar sedan. 
 
Hur underbart är det egentligen att första lektionen, som även i vanliga fall börjar sent, är inställd och man får ännu längre sovmorgon? Rätt svar: Väldigt underbart! 
 
I går kväll hade jag tänkt vara lite produktiv, men på väg hem slutade det nästan med att jag somnade med näsan tryckt mot rutan och tröttheten fortsatte resten av kvällen. Så i stället låg jag i sängen, nerbäddad i mysigaste strumpor och mjukisbrallor under varmaste filten och fördrev tiden med bloggar och youtubeklipp. Börjar fundera på om jag hade någon slags feberfrossa? Jag kände mig inte helt okej, men i dag mår jag bättre.
 
I dag väntar skola och till kvällen första handbollsträningen (läs; träningen över huvudtaget) för i år. Det ska bli så roligt att träffa tjejerna igen! 

Shopping från mellandagsrean - Camouflage

100:- Stadium
 
Jag fick faktiskt köpt lite småprylar på mellandagsrean trots allt, himla trevligt. Tröjan ovan fick följa med mig från Stadium, då jag och mamma var på Allum i början av veckan. Camouflage har varit ett favoritmönster i flera år, men jag har inte ägt ett enda plagg i det på alldeles för länge så när denna hittades för ynka hundra riksdaler var den tvungen att få flytta in i garderoben. 
 
Gillar ni? ♥

Mitt Jullov

 
I början på lovet skrev jag en liten lista på vad jag ville göra under ledigheten, hittas här. I går var det sista dagen av frihet och jag kan konstatera att jag faktiskt kunnat bocka av en del av punkterna. Det mesta är gjort, och vissa är halvt genomförda.
Jag har exempelvis spelat lite Sims, och rummet håller jag på och planerar hur jag ska göra med det. Fotorundan, tja.. Det har varit supertrist väder så ute har jag inte velat fota men däremot har jag utforskat mitt nya stativ ganska mycket på rummet. Och ja, bilderna får jag väl sätta mig och fixa med någon tråkig dag i framtiden..
 
Så här i efterhand kan jag lugnt konstatera att det har varit ett lyckat lov. Jag har verkligen fått vila ut mig och tagit det lugnt, vilket har varit behövligt. Nu laddar vi inför en ny termin! 

Nyårsnaglar - Broken mirror

nr 60 Viva la Diva / silver flakes Panduro 
 
Har helt glömt bort att visa er hur mina naglar såg ut på nyår. De blev riktigt lyckade och silver flaksen var supertuffa. Tyvärr tog det alldeles för lång tid att fixa i ordning och tyvärr satt de inte så bra, så de får pryda mina naglar vid speciella tillfällen. 

Middag hos kusinerna

just nu.
 
Det är en mycket nöjd Elin som, efter en grym natts sömn bredvid pojken och efter en GRYM filmkväll igår, är på väg till mina kusiner för lite middag. Det ska bli riktigt mysigt faktiskt. 
 
Jag berättar om filmen senare ikväll! 

Jag är med och tävlar!

 
Jag är med och tävlar hos Alicelindstrom.se om ett presentkort hos BeccaDesign
 
Klicka här för att vara med du också, tävlingen avslutas i morgon

Mina julklappar

Som vanligt fick jag, plus storebror och kusinerna, varsin Alladinask. Samma vis varje år, och jag älskar det! 
 
Nya strängar till gitarren hos mami + stämmare. Äntligen kan jag spela gitarr igen! 
 
En till jättemysig teddypläd. Har en i beige som jag fick förra julen. Används jämt. 
 
Presentkort på 199:- för att betala en fjärrutlösare som är beställd! Lycka! 
 
Fler koppar till samlingen. Har nu ett dussin i den här serien. 
 
Nagellack från IsaDora, China Nail Art nr 864 Hong Kong & Sugar Nails nr 108 Wine Crush. + Quick Dry Nail Spray, recension kommer! 
 
One Directions Our Moment Eau de Perfume + Shower Gel & Body Lotion. Luktar supergott, både fräscht och sött. 
 
Armband, som kusinerna gjort. Supercharmigt! 
 
Presentkort på 500:- på Frölunda Torg, 200:- på Gina Tricot och sex månader Spotify Premium. Perfekt, då mitt nuvarande går ut på söndag. 
 
Kamerastativ! Superlätt och enkelt, och jag älskar det. 
 
Bättre sent än aldrig, här har ni tvåtusentrettons julklappar, och jag kan inte vara något annat än supernöjd. Det har varit en riktigt lyckad jul. 
 
Vad har ni fått i julklapp? Berätta! ♥

Glitter green

nr 753 Maybelline New York / glitter Panduro
 
För tillfället är mina naglar ovanligt korta, och härligt vårgröna. Då vintern inte bjudit på ordentligt vinterväder så längtar jag mer än någonsin efter vår och min längtan fick överföras på naglarna. Det blev faktiskt riktigt lyckat, och jag kan absolut tänka mig det här senare i år. Gillar ni? 

2 Januari

Bild från min instagram, eliinkarlsson. På nyårsafton. 
 
Efter att ha fått sovit ut i tolv, välbehövliga timmar i natt har jag nu återhämtat mig efter vårt grymma nyårsfirande. Vi hade en riktigt rolig kväll med god mat, musik och härliga människor. I går vilade jag upp mig hela dagen med lite pyssel och massa avsnitt av One Tree Hill. 
 
Idag vill jag kika på film och redigera bilder, så det är precis hur jag ska spendera dagen, plus eventuellt pilla lite med bloggdesignen. Just nu kollar jag på From Prada to Nada och ska börja ta tag i redigering av bilderna på mina julklappar, äntligen.