Mest spelat

     
   
 
Några av veckans mest spelade låtar på Spotify. Fullt med favoritartister. På vägen hem från Stockholm för ett par veckor sedan insåg jag att jag sett alla mina favoriter inom musik i år. Det började med Håkan på Ullevi i juni, följt av One Direction på Friends Arena bara någon vecka senare och nu i höstas var det dags för Ed Sheeran på Globen. Så jäkla bra konsertår! Hur ska det här någonsin kunna toppas? ♥

Yin in space

#003 Tip White IsaDora | #01 Litra Sensinity | #728 Black Galaxy IsaDora | #1003 Shocking Pink China Glaze | #28 Glitzy Purple IsaDora | #140 Cobalt Blue MaxFactor | Jo is in the house H&M
 
Här kan ni se en av mina senaste ordentliga nagelstylingar. Jag har legat lite på latsidan när det kommer till nagelmålning det senaste då jag prioriterat annat, men den här la jag ner en hel del tid på och är så nöjd med hur den blev. Jag älskar när det är mycket av allt och dessutom älskar jag rymdnaglarna. Jag har tänkt fixa en liten bildtutorial av hur jag gör dem, skulle det vara intressant?  ♥

Favourite day

 
Äntligen fredag! Det ska bli så skönt med helg efter en ganska stressig vecka. Jag ska ta det så lugnt som möjligt, och börjar med antingen myskväll eller bio tillsammans med min pojk, som jag har saknat så mycket! 
Även i morgon blir det en lugn dag, dock fullspäckad med plugg men annars väldigt händelselös. På söndag ska jag spela en match, och resten av dagen kommer också innefatta plugg. Det är så de flesta av mina dagar ser ut just nu, och jag längtar obeskrivligt mycket till jullov nu. 

Budgetlack på Klädkällaren

#01 Lirio Sensinity | #16 Rosas (men jag tvivlar på att etiketten är rätt då jag inte hittar den på bild om man googlar namnet) Sensinity | #21116 Carnival Technic
 
I början av sommaren var vi iväg på en liten utflykt till Klädkällarens hyfsat nyöppnade lokal längs E45. Jag fick inte med mig så mycket grejer, men ett par nödvändigheter i form av cremelack i svart och rött samt ett superfint glitterlack fick följa med mig hem. Då det gått ett par månader sedan inköp minns jag inga priser, men de var definitivt i budgetklassen. 
Lacken från Sensinity är parfymerade och luktar snäppet roligare än vanliga lack. Kul idé! Någon som använt lack från Sensinity? Gillar ni lukterna? ♥

Nailspo – Moon

 
Källa.

Depend's Dotting tool

 
Jag har varit otroligt sugen på ett ordentligt dotting tool att använda till mina naglar ganska länge. Och efter den regelbundna kiken på Kicks hemsida såg jag att Depend hade en. Jag skulle vilja säga att det är en ny produkt från deras sida, då jag aldrig sett den innan, men vad vet jag? 
 
Hur som helst sprang jag in på Åhléns veckan därpå och såg att den även dykt upp hos dem. Och då fick det bli ett köp! Trettiofem kronor gick den på. 
 
 
Psst...det går även att använda huvudet på en knappnål att göra prickar med nagellack på dina naglar!
 

Redo för höst- och vinterrusket!

 
Med inspiration från stinaolssonz.blogg.se, som jag råkade halka in på, gjorde jag min egna lilla lista på saker jag tycker om att göra när det regnar. Välkommen höstrusk och vinterkyla, jag är proffs på att njuta inomhus!
 
 
♦ Läsa en bra bok. 
- Det är få saker som är så mysigt som att krypa ihop under en filt när regnet smattrar mot rutorna, tillsammans med en kopp av favoritteét och en bra bok. Jag älskar att läsa, och lever mig lätt in i berättelser. Favoriterna tillhör kategorin fantasy, så som Christopher Paolinis serie Arvtagaren och självklart Harry Potter av J.K. Rowling.
 
Några bokfavoriter.
 
♦ Baka.
- Leta reda på nya favoritrecept på småkakor och bullar, spendera dagen i köket och fyll på frysen med massa gott att äta när sockersuget kickar in. Perfekt att roa sig med tillsammans med en kompis eller ett syskon. 
 
Börja kolla på en ny serie.
- Vad är mer perfekt än att ha en helt ny serie med massor av spännande avsnitt framför sig? Jag har äntligen tagit tag i omtalade Game of Thrones, som jag än så länge älskar! Andra favoriter är How I Met Your Mother, Awkward, Vänner, One Tree Hill och The Carrie Diaries. 
 
Pyssla.
- Nu när det är så poppis med DIY, eller Do It Yourself som det ju är en förkortning för, är det svårt att komma på något bättre att sysselsätta sig med en regnig dag. Googla eller leta upp tutorials på YouTube och gör din egna drömfångare, smycketräd eller ljuslyktor. Du behöver inte göra allt från scratch, varför inte bara göra om tischor till linnen, måla om en pall eller pimpa ett par jeans. 
 
Är du duktig på att teckna eller måla är det ett perfekt tillfälle att påbörja en ny teckning eller tavla. 
 
När jag pysslade ihop en egen blomkrans i somras. 
 
♦ Spela Sims. 
- När jag väl sätter igång kan jag spela i timmar. Bygg drömhuset eller försök dig på ditt egna hem. Skapa en familj, och spela vidare genom generationer. 
 
Rensa ut gamla prylar. 
- Jag har alltid varit väldigt dålig på att göra mig av med saker, men de senaste åren har jag börjat tycka att det är underbart att rensa ut saker jag inte använder, slänga gamla skolpapper och pyssel, organisera i lådor och få ordning på saker och ting. 
 
Pynta eller möblera om i ditt rum.
- Du behöver inte splitternya möbler för att få en ny känsla på rummet. Ibland räcker det att byta plats på ett par möbler. Är du trött på dekorationerna i rummet kan nya kuddar, gardiner och kanske några ljuslyktor duga fint. 
 
Min lilla samling av dvd-filmer. 
 
♦ Gå på bio eller ha ett filmmaraton.
- Undersök vilka filmer som går på bio, och dra iväg med bästa kompisen. Orkar ni inte lämna huset duger ett filmmaraton! Några av mina favoritfilmer har uppföljare, så som The Lord of the Rings och Harry Potter. Poppa lite popcorn och mys av flera timmar av fantastisk film. 
 
Skriv en lista.
- Jag älskar listor! Listor så som saker jag behöver köpa, veckans läxor och vad jag önskar mig i födelsedagspresent eller julklapp skrivs ofta. Annars kan du plita ner drömresemål, planeringar eller framtidsplaner. 
Utnyttja anteckningarna i mobilen så kan du alltid fylla på listan när du kommer på något nytt att fylla på med. 
 
♦ Måla naglarna. 
- Jag har inte världens bästa simultatkapacitet, men kollar jag på filmer eller serier vill jag gärna göra något med händerna, och vad är då mer perfekt än att måla naglarna? För att inte bli alldeles rastlös pysslar jag om naglarna, och när lacket torkar kan jag underhålla mig med filmen. Win win! 
 
Hur det oftast ser ut när jag pysslar med naglarna. 
 
Vad tycker ni om att hitta på inomhus när det är kallt och regnigt ute? Berätta i en liten kommentar! 

Veckans favoriter på Spotify

     
   
 
One Directions nya album kom ut i veckan har självklart det spelats på repeat. Översta delen på min topplista på Spotify innehåller alla sexton spår från skivan, så jag var tvungen att blanda in några andra låtar från längre ner på listan för att få lite mer variation på det hela. 
 
Vad har ni lyssnat på den här veckan? Tipsa mig gärna om musik, för jag är ständigt behov av nya favoriter! ♥

Flytthjälp


Idag är jag uppe med tuppen (nåja, tidigt för att vara helg ialla fall). Jag satt tyvärr uppe ganska sent igår natt så jag är lagom seg idag. Hur som helst så är ju i alla fall uppe av en god anledning. Min faster och hennes sambo ska nämligen flytta, och jag ska agera flytthjälp ihop med typ resten av alla människor de känner. Min hjälp känns lite överflödig, men i värsta (bästa!!!) fall får jag gosa lite med lillkusinen ialla fall. ♥

Thursday

 
Jag är precis hemkommen från skolan efter veckans längsta dag, och ska nu dyka in i seriernas värld en stund för att se senaste avsnitten av Awkward och New Girl! Bästa! ♥ Dessutom ska jag hinna med lite plugg innan jag käkar och drar iväg för att spela lite handboll. Två matcher väntar, så det blir en sen kväll för mig idag. Det får bli snabbt hem och kasta i mig mat och in i duschen och därefter bums i säng. Jag ska faktiskt till skolan tidigare än vanligt i morgon då vi äntligen ska få lite ordning på början till vårt gymnasiearbete. Det känns så bra!  

Nailspo – Autumn Leaves

 
Källa.

Updated

 
Nej, jag har inte övergått till att helt blogga om resor, men jag förälskade mig i det här typsnittet med häftiga byggnader från städer runt om i världen, så det fick pryda min sprillans nya header. Förutom den är lite småsaker i menyn utbytta samt att jag gått från gult till lite mörkare rött. 
 
Vad tycker ni om headern? ♥

FOUR

   
   
mina favoriter just nu. ♥
 
I dag har mina babes i One Direction släppt sitt fjärde album FOUR. Det bjuder på en salig blandning och har spelats på repeat hela dagen. Här ovan kan ni lyssna på mina nuvarande favoriter. Är ni sugna på att höra hela albumet kan ni klicka HÄR

Vi såg Ed Sheeran!

Foto: Nyat Kibreab
 
Jag har nått toppen av mitt liv. Och det var i Globen, 11 november 2014. Ed Sheerans konsert. Satan, vilken man! Han är ett musikaliskt geni och helt fantastisk live. Jag var helt borta efter konserten, och inga ord kan beskriva upplevelsen eller den talang den mannen har. ♥

Nail Polish Kit

80:- | H&M 
 
Jag snokade runt på H&M för ett par veckor sedan och fann ett fint litet kit med nagellack som fick följa med mig hem. Hela kalaset gick på åttio riksdaler vilket är ett rent kap, och jag är så nöjd med lacken. Dessutom är jag smått förälskad i flaskorna som är så fina. 
Än så länge har jag inte hunnit prova glitterlacken, men cremelacken har jag provat och de är otroligt fina och bra, samt täcker på två lager. Vilket lack tycker ni ser finast ut? ♥

Nailspo – Matte Burgundy

 
Källa.

Sing

 
Det är måndag och jag är inte helt trött på livet. Det är vissa saker som ligger och gnager i bakhuvudet, så som att jag ska hålla ett tal i morgon och som jag ännu inte skrivit och att jag antagligen kommer få spendera nästkommande helg med en del plugg, men det löser sig och jag är ofantligt glad ändå för i morgon eftermiddag tar jag och några fina vänner tåget upp till Stockholm. 
Vi har två nätter där och anledningen till vår lilla roadtrip är den fantastiska Ed Sheeran, och hans konsert på Globen. Behöver jag säga att jag är sjukt peppad? Jag älskar alla Eds låtar, speciellt de från senaste plattan, och jag kan tänka mig att han är helt fantastisk live. ♥

Favoriter i veckan

  

Army peace

 
Skulls And Glossbones O.P.I | #706 In The Army IsaDora | #SPA12 Black Kiss Nail Art | Klistermärken Kiss 
 
Med undantag för det lilla svarta som är utsmetat på ringfingernageln är jag så nöjd med de här naglarna. De är så snygga i sin enkelhet, och jag älskar färgkombinationen samt de små fredstecknen. Gillar ni dem? ♥

Håkan och ödet

Nu var det ett par månader sedan jag och mitt artonåriga liv firades men jag har ännu inte visat upp mina presenter. Här ser vi ett utmärkt exempel i form av två böcker jag önskade mig. Nionde boken i serien House of Night, Ödet, av P.C. Cast och Kristin Cast samt exemplar #755 av boken om Håkan Hellströms konsert på Ullevi som jag var på i somras. 
Än så länge har jag inte mer än bläddrat genom fotodokumentationen, men jag längtar tills jag kan ägna mig åt mer läsning. 
 
Har ni läst någon av dem? 

Frukostuppdatering

 
Hopkurad i sängen sitter jag just nu och mumsar i mig lite frukost. Att börja sent på fredagar är så underbart. Och nödvändigt. Speciellt idag då det kommer vara full rulle resten av dagen. Vi ska nämligen ta tag i filmandet av vår skräckfilm i eftermiddag och jag är lite småstressad för att det alltid lyckas bli något strul. Men jag får ta det som det kommer och ta det lugnt. 
 
Så fort vi är klara för dagen med inspelningen ska jag slänga mig på en buss till Mölnlycke för en försenad halloweenfest. Min kropp brukar balla ur när jag har mycket på gång, men ibland har man inget annat val och jag är antagligen stressad helt i onödan. Det ska hur som helst bli superkul med både inspelningen och festen, så jag får stå ut med lite stress helt enkelt. Vad ska ni göra i kväll? ♥

Nailspo – Autumn

 
Källa.

Höstrusk

 
Åh vad jag önskar att hela hösten kunde se ut som på bilden ovan, med färgglada löv på träden och blekt solsken. Nu är träden på bilden helt sorgligt kala och det är mulet grått utanför fönstren. I går vräkte regnet ner hela förmiddagen och jag längtade efter sommar och värme, som är en hel evighet bort. Vad tycker ni om hösten? Gillar ni regnet eller längtar ni också till sommar och sol?
 
Tills dess, eller åtminstone för i dag, ska jag roa mig med religionsplugg då ett trevligt litet prov väntar i morgon. Jag ska även hinna med en handbollsträning i kväll, skönt! 

Taxfree goodies

 
Det bästa med att flyga måste ju vara taxfreeshopping. Nu har jag ju själv inte flugit på ett tag, men jag fick lite fint i samband med mamma & co.s resa till Kreta. Det fanns grymma priser på smink på taxfreen, och jag smög ner två efterlängtade produkter i korgen, som jag fick så fort de kom hem. 
 
 
Något jag varit otroligt sugen på i flera år är Make Up Store's Cover All Mix. Tyvärr har jag aldrig prioriterat den, med tanke på min magra studentplånbok och det lite saftiga priset på 285:-. Nu har den dock fått flytta in i min sminkväska då man fick concealern plus en liten käck pensel till för 199:- på taxfreen. Älskar!
Än så länge är jag otroligt nöjd med den, tycker den gör ett fantastiskt jobb med att gömma mina små ojämnheter och ringar under ögonen. Lite tjock formula, men jag använder fingrarna för att få kanterna att smälta ihop med basen. 
 
 
Ännu en fantastisk produkt som blivit en ny bästa vän är Clarins' Wonder Perfect Mascara. Jag har varit i behov av en ny mascara ett tag nu, och nu köptes ett trepack som jag och mamma delade på.
Vid första appliceringen var jag inte särskilt imponerad då formulan är väldigt blöt och fransarna klumpade ihop sig en del. Men jag har insett att jag älskar den looken. 
Smular inte något under ögonen, kanske lite grann i slutet av dagen. Jag får även lite märken under ögonbrynen under dagen, men de tas bort med ett drag med fingret. 
 
Kort sagt har jag lätt hittat två nya favoriter, och speciellt förälskad är jag i concealern. I framtiden kan jag definitivt tänka mig att kosta på mig den då jag är så pass nöjd med den.  

Mest spelat den här veckan

  

Mysdag

Så oklara bilder, haha. 
 
Vi har en liten tradition, min pappa, storebror och jag. Åtminstone varje höstlov har vi en dag planerat till någon aktivitet och lite käk tillsammans. Och så även i år. I onsdags skedde det. Vi började med en runda bowling på STAR, som undertecknad vann! Det måste ha varit första gången någonsin. Skönt med lite revansch. 
Efter en småkylig promenad dök vi in på Göteborgs Wok för lite asiatisk buffé. Därefter rullade vi hem, bokstavligt talat..
 
Den här traditionen är så mysig, älskar att hänga med min knäppa familj. ♥